joi, 14 iulie 2011

Cornel Fugaru (1940-2011)

La un an de la dispariţia tragică a Mădălinei Manole (care astăzi împlineşte un an de la trecerea sa în nefiinţă), muzica românească a mai suferit o mare pierdere.
Cornel Fugaru a părăsit ieri, 13 iulie, scena vieţii.
Cornel Fugaru a fost unul dintre cei mai prolifici compozitori şi interpreţi ai generaţiei sale.
DUMNEZEU SĂ-L IERTE ŞI SĂ-L ODIHNEASCĂ.
Printre mulţii interpreţi cu care a colaborat se numără şi Mihaela Runceanu. Cei doi au colaborat, cu mare succes, în 1987. Cornel Fugaru i-a incredinţat Mihaelei celebra piesa "Nu te ascunde" (versurile aparţin lui Dan V. Dumitriu). Piesa a avut un succes mare iar Mihaela a interpretat-o în mai toate recitalurile sale şi a inclus-o pe albumul "Mihaela Runceanu" (1987).
Mihaela a mai colaborat cu Cornel Fugaru la piesa "Pentru liniştea planetei". Piesa a fost prezentată, în afara concursului, la Festivalul "Mamaia'89" şi cântată împreună cu Mirela Voiculescu–Fugaru, Loredana Groza, Gabriel Cotabiţă şi Bogdan Bratu.  
Începând cu 1988, Mihaela a introdus in repertoriul său şi "De-ar fi dorul", o piesă din repertoriul  lui Cornel Fugaru, pe care o cânta în recitaluri, la nunţi sau petreceri.
Iată câteva microrecitaluri ale Mihaelei unde a interpretat "Nu te ascunde".





Iată şi un fragment dintr-o emisiune TV al cărui protagonist a fost recent dispărutul Cornel Fugaru. Mihaela are şi ea o apariţie episodică la sfărşitul acestui clip din programul de Revelion al anului 1988.

2 comentarii:

  1. esti tare si de aceea meriti tot respectul meu si toata stima. De la stefan 29106 multe felicitari pentruu efortul depus pentru ca mihaela sa ramana vesnic vie, Cred ca daca nu ar fi oameni ca tine lumea ar uita de aceasta persoana care a lasat ceva frumos in urma dumneaei. Felicitari stima si respect.

    RăspundețiȘtergere