joi, 12 mai 2011

Cronica lui Mihai Ştefan

Curând îmi voi aşterne şi eu gândurile despre concertul de pe 7 mai. Deocamdată voi publica cronica lui Mihai Ştefan. Îţi mulţumesc Mache (aşa cum îţi spunem noi) pentru cronică şi pentru tot ceea ce faci atât pentru Mihaela cât şi pentru toţi marii artişti ai anilor '70 şi '80.PENTRU VOI, MUGURI NOI


     Sambata 7 mai a avut loc la Casa de cultura a studentilor din Bucuresti  spectacolul de muzica usoara intitulat “Pentru voi, muguri noi”, dedicat inegalabilei interprete a muzicii usoare romanesti Mihaela Runceanu, de la a carei nastere s-au implinit de curand 56 de ani.

    Si-au dat concursul solisti consacrati precum Ioana Sandu, Catalin Magdalinis, Ion Radu  sau Francisca Suciu. O mentiune aparte pentru tanara interpreta Nicoleta Opait, absolventa a Scolii populare de arta din Iasi la clasa maestrului Titel Popovici si laureata a festivalului “Crizantema de aur”, care a interpretat cu mult talent doua piese, dintre care mentionam cantecul “Nu te ascunde” (Cornel Fugaru/Dan v.Dumitriu) din repertoriul Mihaelei.

     Au evoluat si tinere sperante ca Denisa Trofin, Camelia Stanciu sau  Diana Doroftei, precum si un grup de dansatori de la Liceul “Gheorghe Lazar”.

     Au fost prezente cu scurte recitaluri doua dintre elevele Mihaelei de la Scoala populara de arta, acum artiste consecrate, Marina Florea si Silvia Dumitrescu, ambele foarte apreciate de public, asa cum a fost si rostirea de suflet a actritei Doina Ghitescu de la Ansamblul “Ciocarlia” al M.A.I.

     Un moment inedit si foarte gustat de public a fost duetul surpriza alcatuit de doamna Stela Enache impreuna cu textierul Marian Stere. Cei doi au interpretat potpuriul intitulat “Un miracol implinit”. In continuare d-na Stela a interpretat splendiul slagar “Balada pescarusilor albastri”, dedicat memoriei celor care au scris cu mult talent muzica si versurile acestui minunat cantec, maestrul Florin Bogardo si poeta Teodora Popa Mazilu.

     Punctul culminant al spectacolului l-a constituit recitalul de exceptie sustinut de marea doamna a muzicii usoare romanesti Eva Kiss. Aceasta a ridicat publicul in picioare interpretand cu dragoste si patos slagare fara egal precum “Ave Maria” (dedicat Mihaelei), “Tacutele iubiri” (de Zsolt Kerestely), “A cazut o frunza-n calea ta” (de Constantin Draghici), “Prieten drag” (de Radu Serban) sau “Puterea dragostei” (din repertoriul artistei internationale Jennifer Rush). In incheiere Eva Kiss a dedicat spectatorilor prezenti in numar mare, in ton cu atmosfera de afara, cantecul “Sa alergam prin ploaie” de Cornel Fugaru, fiind aplaudata minute in sir.

     Prezentarea a fost asigurata cu profesionalism de Mihai Bogatu (realizatorul spectacolului) impreuna cu muzicianul rock Bebe Astur.

     Multumim tuturor celor implicati in reusita acestui eveniment musical si speram ca spiritul gingas al Mihaelei Runceanu sa ii inspire si in continuare in organizarea de noi intalniri dedicate acestei unice mesagere a frumosului.

MIHAI STEFAN2 comentarii:

 1. Frumos, impresionant... Felicitari, Mihai pentru sensibilitatea cu care ai creionat aceasta fila afectiva din calendarul inimilor noastre. Imi pare rau ca nu am putut sa fiu langa voi.

  RăspundețiȘtergere
 2. Mihai Stefan31 mai 2011, 21:10

  In primul rand:
  Iti multumesc, draga Mircea, pentru ca mi-ai postat cronica pe blogul administrat de tine si pentru cuvintele frumoase pe care mi le-ai adresat in introducere.
  Iubesc anii 80 in general, muzica acelor ani in special si voi face tot ce imi sta in putinta sa raspandesc aceasta muzica in sufletele cat mai multor oameni.
  In al doilea rand:
  Iti multumesc, draga Ana-Maria, pentru gingasia cu care mi-ai caracterizat cronica. Imi pare rau ca nu ai fost si tu acolo, dar sper ca data viitoare sa ne bucuram impreuna ca putem face aceste lucruri frumoase pentru Mihaela.

  RăspundețiȘtergere