Un Crăciun şi un An Nou Fericit.
Nu o uitaţi pe Mihaela Runceanu!
Din păcate, în perioada comunistă, colindele nu erau agreate (mai ales cele despre Naşterea Domului Isus Christos). Se cântau "Sorcova", "Pluguşorul" şi multe melodii despre zăpadă, iarnă, etc.
Deși se lua vacanţă înainte de 24 decembrie, "Sărbătorile de iarnă" începeau oficial pe 27 decembrie.
În perioada 1948-1989, Moş Crăciun nu mai venea în noaptea de 24 spre 25 decembrie. S-a inventat Moş Gerilă, care venea în noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie.
Deşi toţi românii sărbătoreau Crăciunul (inclusiv familia Ceauşescu), aceasta era o sărbătoare tabu. Şi religia era un subiect tabu.
Cu toate acestea, în cele peste 100 înregistrări lăsate de Mihaela Runceanu, s-au găsit două piese de iarnă. Este vorba de "Noapte de basm" şi "Poveste de iarnă". Acestea nu ar fi fost găsite fără ajutorul domnului Marian Stere de la RRI.
"Noapte de basm", pe muzica lui Cezar Marinovici şi versurile lui Eugen Rotaru, a fost înregistrată în 1976. Textul acestei frumoase melodii este despre Sfânta Noapte de Crăciun.
"Poveste de iarnă", pe muzica lui Dan Beizadea şi versurile lui Petru Idriceanu a fost înregistrată în anul 1980.
Din lipsa unor clipuri filmate, am alcătuit un colaj cu felicitari de Crăciun!
Încă o dată, un Crăciun şi un An Nou Fericit! Nu o uitaţi pe Mihaela Runceanu!
pentru faptul ca a fost foarte buna a trebuit inlaturata statea in coasta uneia dintre cantaretele de astazi si o eclipsa foarte tare , despre Mihaela Runceanu nu se poate vorbi decat la superlativ , Dumnezeu sa o odihneasca in pace si sunt convins ca asasinul moral al Mihaele v-a plati foarte scump acest asasinat , Dumnezeu nu doarme si nu lasa nimic fara de plata AMIN
RăspundețiȘtergere